Getapt gesprek / Adformatie 28 maart 2014


Een paar weken na de grote verontwaardiging over de ING die privé transacties te gelde wilde maken, door Hagenaars hautain afgedaan als 'lawaai' werd de GSM van Hagenaars gehackt. 

Met Hans Hagenaars.
- Ha Hans, met Gerrit Zalm. Is het lawaai al wat afgenomen, kerel?
Ach ja. Je weet hoe het gaat in Nederland hè, met grote principiële zaken als privacy. Net als in oorlogen. We sputteren even en worden neutraal - of we geven ons over, haha, ja toch.
- ’t Is toch een gotspe. Klantjes boos dat ING hun privétransactietjes ten gelde maakt. Ze moeten je juist dankbaar zijn, Hans.
Ach, liever een dikke bonus dan een bos bloemen, haha.
- Ik vind het een geniaal plan hoor, al die sukkels die met hun beleggingshypotheekje bij onze banken onder water staan. Fijn toch, dat ze allerlei aanbiedingen krijgen, die ze geld besparen. Kunnen ze verdomme een beetje gaan aflossen. Dat wij banken niet de lul zijn bij een executieverkoop.
Ja toch Gerrit. Ik bedoel, ze geven alles gratis aan Facebook omdat ze te beroerd zijn om voor privacy te betalen. Ze laten zich op RTL5 in hun blote togus op een eiland filmen. En dan zeuren over ons privacybeleid. Hou toch op.
- Zo denken wij er ook over Hans. Onze klanten zijn onze kipjes en die moeten gouden eieren leggen. Nou maar hopen dat Den Haag niet teveel dwars gaat liggen.
Neuh… We beginnen speels met een opt in. In 2015 een sneaky opt out in de kleine lettertjes. Die Karremansen in de Tweede Kamer staan erbij en kijken ernaar. Beetje pro forma protest – straks kraait er geen haan meer naar.
- Hagenaars for President, zeg ik!
Liever niet, haha, met Big Data heb ik het volk een stuk beter in de tang. En leuker betaald dan Rutte met z’n Balkenendenorm.
- Ocherm. Die arme ziel geven we na z’n MP-schap een leuk commissariaatje als beloning. Als-ie zich netjes gedeisd houdt. Hoop wel dat Klaas Knot een toontje lager gaat zingen.
Geen zorgen Gerrit. Ik heb z’n bankoverschriften voor me liggen. Klaas geeft aardig wat centjes uit aan dubieuze massagesalons. Die houdt z’n klep wel als ik dat onder z’n neus schuif, haha.

- Haha, briljant Hans. Happy ending, zeg ik.

UPDATE: Het afstel blijkt inderdaad uitstel - zoals de correspondent op 20 juni 2014 onthulde blijkt ABN/AMRO al volop bezig, zonder opt-in https://decorrespondent.nl/1314/hoe-abn-amro-weet-dat-jij-een-buggy-nodig-hebt/21510023634-0e8cb5e8